Over Filia Kramp

Ik heet Filia Kramp en ‘Kringloop van Moed. Een pleidooi voor alledaags leiderschap’is het eerste boek dat ik schreef.

Ik ondersteun organisaties waar de zaken minder vlot verlopen dan gewenst. De knelpunten zijn meestal symptomen van problemen die daaronder zitten. Bijvoorbeeld gebrek aan communicatie tussen de top en de rest van de organisatie, over en weer is er te weinig begrip en vertrouwen. De organisatie is te weinig inclusief, divers, levendig, groeiend, lerend. De organisatie is een losse verzameling individuen geworden wat zich vertaalt in teleurstelling, gemiste kansen en demotivatie. Dan is er sprake van een verwaarloosde organisatie. En dat wil zeggen:

‘Een organisatie waarin sturing en ontwikkeling ontbreekt, gedurende lange tijd, als gevolg waarvan patronen van schadelijke interactie ontstaan tussen leiding en medewerkers.’ – Joost Kampen

In verwaarloosde organisaties zie je bijvoorbeeld dat personeel niet lang blijft, dat er geen gevoel van gezamenlijkheid is bij de medewerkers. De cirkel is verbroken. Verwaarloosde organisaties missen een aantal cruciale eigenschappen van een levend, lerend organisme. Met het directe gevolg dat vernieuwing stilstaat.