Boek Kringloop van moed

Het boek ‘Kringloop van Moed. Een pleidooi voor alledaags leiderschap’ gaat over het (her)vinden en ontwikkelen van moed als fundament en deugd voor het leiden van jezelf en anderen.

Ik schreef het boek op basis van mijn ervaringen als zorgbestuurder. Mijn uitgangspunt is dat veel mensen behoefte hebben aan een menselijke, holistische en directe benadering van werken in organisaties en dat leiderschap cruciaal is bij de vervulling van deze behoefte. Niet het leiderschap met een ‘sterke vrouw of man in de’ top van een organisatiepiramide, maar het leiderschap dat we allemaal in aanleg hebben, het alledaags leiderschap.

Iedereen kan een leider zijn, van zichzelf, van een gezin, een afdeling, een groep vrienden of een sportteam. Onder alle omstandigheden, in alle stemmingen zijn we leider. We denken, we sturen, we praten en we geven het voorbeeld; daarmee laten we onszelf zien. Dit is alledaags leiderschap.

Deze opvatting over leiderschap komt voort uit de pedagogische grondgedachte van Inheemse Noord Amerikanen (Indianen). In deze grondgedachte is het kind vanaf de geboorte eigenaar van zijn leven en is het doel van de opvoeding dat het kind een weerbaar, vaardig en moedig mens wordt. In het boek ‘Kringloop van Moed, een pleidooi boor alledaags leiderschap’ breng ik deze pedagogische grondgedachte over naar organisaties.

Bekijk reviews op deze site, of op Managementboek.nl.

Titel Kringloop van moed
ISBN: 978-94-92004-83-3
Aantal Pagina’s: 128
Verschijningsdatum: september 2019
Uitvoering: paperback en e-book
Uitgever: Warden Press
Prijs: € 20,95

Kringloop van Moed